Här finns plock ur verksamhet vi redan haft: 

 

20.11.2010  firade vi Etiopisk Afton i Sing-Sing i Vasklot med underbar mat gjord av Wulita Bezabeh, danser, bilder och afrikansk värme.Se mera bilder här.

 

13.11.2010 blev vi inspirerade av svenske hörselskadade piloten Johan Hammarström. Han lyckades bli pilot fast det egentligen borde vara omöjligt för en hörselskadad person. I tre timmar berättade han för en hänförd publik om sina upplevelser under jorden runt-flygningen för hörseln, som han gjorde 2006.


10-11.9.2010 deltog HiA i den finlandssvenska föreningsfestivalen i Helsingfors.. Under lördagen ordnades den traditionella föreningsmässan på Narinken (torget) vid Kampen och där syntes och hördes vi. Vi fick också vara med i TVnyheterna. Vår underbara representant Camilla Mattjus berätta lite om hur det är att vara med i HiA. Se bilder från Föreningsfestivalen här.

 

17-18.9.2010 deltog vi med nio representanter i Svenska hörselförbundets kongress i Åbo. Vi hade nominerat Anne Sjökvist som vår representant till en post i hörselförbundets styrelse, men det gick inte vägen denna gång.


30.8.2010 deltog vi i ett möte med de finlandssvenska handikapporganisationernas juridiska ombud Ulrika Krook och Johanna Lindholm. Tillsammans med andra organsitioner och föreningar ska vi föra fram frågor att föreslå till nästa regeringsprogram.

 

HiA och Neglected Fear delade ut öronproppar på SÖU Rock och Popkalaset sommaren 2010. På initiativ av Neglected Fear-trummisen och tillika HiAiten Ronny Granholm sponsrade HiA öronproppar som delades ut i bandets namn. De var mycket populära särskilt i Oravais fredagen den 11 juni, där ljudnivån var mycket hög i paviljongen. I Gamla hamn i Jakobstad ordnades lördagen den 12 juni del två av SÖU Rock samtidigt som Popkalaset i hällande regn, och även där hade våra öronproppar god åtgång.