HiA goes Szczyrk

05.08.2011 kl. 09:09

Lördagen den 6 augusti sticker fyra HiAiter - Siw, Roger, Anne och Kjelle - till Polen och envokalsorten Szczyrk för att delta i ett internationellt sommarläger för hörselskadade. Det är organisationen European Federation of Hard of Hearing People (www.efhoh.org) som ordnar lägret och deltagarna kommer från hela Europa.

På denna blogg kommer ni att få följa vårt äventyr i Polen, som vi hoppas ska leda till många kontakter för HiA och kanske att någon annan inspireras att delta nästa gång.

Szczyrk (vi har ingen aning om hur det uttalas) ligger nära Krakow och beskrivs så här på Wikipedia: "Szczyrk är en skidort i södra Polen, den näst efter Zakopane och Wis?a mest välkända. Den ligger i en bergskedja kallad Beskid ?l?ski och i dalen Zylica. Bergen som omger dalen är Skrzyczne (1257 m) och Klimczok (1117 m). Båda är tillgängliga för bergsvandring eftersom de är mycket lätta att klättra i. Szczyrk är ett skidcenter som har över 60 km skidåkningssträckor. Polska landslagen i skidor, backhoppning och konståkning har sin träningsbas i Szczyrk. Backhoppningsdelen i Winter European Youth Festival 2009 hölls i Szczyrk."

Men vi åker alltså dit i augusti :). / Anne

Anne Sjökvist