Följ HiA-Hörselskadade
i arbetslivet på Twitter!

http://twitter.com/HiA_2009

__________________________________________

HiA finns nu också på facebook. Bli fan här.

__________________________________________

Behöver du skrivtolk?

Siw har gått kurs i hur man ansöker om skrivtolk via FPA. Hon svarar gärna på frågor och funderingar. siw@ostmans.net

 

 

 

Rehabiliteringshandledare Gunilla Johansson på Vasa centralsjukhus ska man ta kontakt med om man behöver andra hörhjälpmedel än hörapparat, till exempel till jobbet. Hon har telefontid på onsdagar och tfn är 06-323 2423 eller så kan man e-posta henne på gunilla.johansson@vshp.fi.

 

 

 

HiA samarbetar med Wasa Teater för att göra den till teatern med bäst ljudmiljö i Svenskfinland. Också hörselskadade har rätt att njuta till fullo av bra teater!

 

 

Aktuellt

Caféträff i Vasa 17.9

17 september kl. 18.30 presenterar Maria Östman sin undersökning och slutarbete: Att få höra till- delaktig med hörselnedsättning.
Välkommen till  Folkhälsanhuset Wasa, Skolhusgatan 25 i Spegelsalen.

Guldhelgen 6-7.10

Vi upprepar fjolårets succé! Vi kan presentera ett program med något för alla. Huvudföreläsaren Gael Hannan kommer från Kanada med en humorfylld föreläsning med rubriken ”Jag hör så bra jag kan”. Föreläsningen skrivtolkas till svenska och engelska.

Se närmare information i På gång-spalten!

Tävling

Den 2.10 är det Hörselns dag. HiA uppmärksammar dagen med en liten tävling. Dela med Dig av ”Mitt bästa tips i vardagen – från duschpåsar till Fm-apparat”. Fina priser utlovas. Tipsen publicerar vi på hemsidan så att alla får ta del av tipsen som underlättar vardagen.

Hörselrådgivning i Korsholm och Vasa under hösten

Våra hörselrådgivare träffar Du i Korsholm, Folkhälsan i Smedsby och i Vasa, Folkhälsanhuset Wasa en gång per månad.

Välkommen till Smedsby, Niklasvägen 1:  5.9 kl. 15.30-17, 3.10  kl. 15.30-17, 14.11 kl. 15.30-17. Boka tid till Kristina Åström 044-7651010.

Välkommen till Glaskabinettet i Folkhälsanhuset Wasa,     Rådhusgatan 25 17.9 kl.12-14. Boka tid till Camilla Westerlund  050-3203757.

Hörselrådgivarutbildning i Hörselförbundets regi

Nu har Du chans att bli hörselrådgivare. Förbundet ordnar en kurs som nybörjare och de som behöver repetition kan delta i. Se närmare info i På gång-spalten.

Hörapparatexpert Dick Lundmark

Promedi i Vasa  4-5.9, 2-3.10, 30-31.10, 11-12.12
Boka tid genom att ringa 06-3577700.

Hörselpedagogen​

​Eivor​ ​Larpes,​ ​Valteri​ ​Skilla,​ ​​ ​kontaktar​ ​du​ ​i​ ​frågor​ ​som​ ​rör​ ​förskola​ ​och​ ​skola. Tel.​ ​040-5955695​ ​/​ ​0295​ ​332221​ ​​ ​​ ​​eivor.larpes@valteri.fi 

Tecken som stöd (TSS) med Hannele Rabb

I Korsholms Vuxeninstitut. Anmälan till Korsholms vuxeninstitut. Börjar 8.9. Se närmare info i På gång-spalten.

Teckencafé i Vasa

En onsdag per månad kl 18–20 i Essä-salen i huvudbiblioteket i Vasa. Börjar 19.9.  Se närmare info i På gång-spalten.

----------------

Säker i trafiken med HiA:s reflexväst!

Västarna har texten "Med glimten i örat" på framsidan och HiA-logon på baksidan. De finns i storlekarna S/M, L/XL och XXL och kostar 12 €. Beställ av Siw: siw@ostmans.net

--------------


 

På gång i HiA

Inga händelser på kommande

Billiga batterier
från Egil

HiA är med i batteriservice Egil där hörselföreningar får rabatt på hörapparats-batterier. Det är väldigt enkelt att beställa batterier via www.egil.fi, där  man kan välja mellan de fyra vanligaste Rayovac-batterierna. Genom att uppge HiAs kod HiA09 får du 10% rabatt på priserna som redan är betydligt billigare än i butik. Ingen postkostnad tillkommer, och batterierna dimper ner i postlådan inom ett par dagar.

Prisexempel med HiA-rabatt: 1 kaka (6 batterier) 4,95 €, 5 kakor 3,76 € / st, 10 kakor 3,60 € / st.

 

 ____________________________________ 

Svenska hörselförbundet ordnar också en massa väldigt bra kurser. Kolla in kursutbudet på förbundets hemsida här.

 

Helsingforsregionens hörselförening rf. förvaltar Torsten och Sirkka Söderholms fond som utdelar stipendier för "svenska hörselskadades i Finland utbildning och förkovran". Personer med hörselskador kan alltså söka om bidrag för att delta i en kurs eller utbildning till exempel. Ska sökas inom april. Läs mera här.