http://twitter.com/HiA_2009

 

HiA finns nu också på facebook. Bli fan här.

__________________________________________

Rehabiliteringshandledare Gunilla Johansson på Vasa centralsjukhus ska man ta kontakt med om man behöver andra hörhjälpmedel än hörapparat, till exempel till jobbet. Hon har telefontid på onsdagar och tfn är 06-323 2423 eller så kan man e-posta henne på gunilla.johansson@vshp.fi.

Ny habiliterings-handledare för barn och unga på VCS är Linda Laukkonen, mejl-adress:

linda.laukkonen@vshp.fi 

---------------------------------------------------------------

Behöver du skrivtolk?

Siw har gått kurs i hur man ansöker om skrivtolk via FPA. Hon svarar gärna på frågor och funderingar. siw@ostmans.net

------------------------------------------------------------------

HiA samarbetar med Wasa Teater för att göra den till teatern med bäst ljudmiljö i Svenskfinland. Också hörselskadade har rätt att njuta till fullo av bra teater!

 

 

Bastubåten

17 Augusti 2019 kl. 18.00–22.00

BASTUBÅT 17 augusti 2019 Välkommen med för att simma, slappa i bastun och äta tillsammans!  HiA ordnar bastukväll på båten Gloskär för alla åldrar! Vi bjuder på Strandis varmrökta lax med pannacotta & kaffe som efterrätt. Dryck till maten finns att köpa, men man får ta med egen dryck om man vill. 

Var: Strandis, Assarskärsvägen 1, 68570 Larsmo 

När: 17 augusti klockan 18-22. 

Pris : 10€ för ungdomar under 30 år (och arbetslösa)  20€ för vuxna  Priserna gäller om man är HiA-medlem, om man inte är det kan man bli det på plats. 

Det finns endast 20 platser så anmäl er så fort som möjligt för komma med, anmälningsordning gäller. Anmäl er till Jenny Bränn (jeeb.97@hotmail.com) tel. 040-3515670  Sista anmälningsdag 8 augusti 2019


Arrangör
HiA - hörselskadade i arbetslivet

På gång i HiA

11.10
Guldhelgen

Billiga batterier
från Egil

HiA är med i batteriservice Egil där hörselföreningar får rabatt på hörapparats-batterier. Det är väldigt enkelt att beställa batterier via www.egil.fi, där  man kan välja mellan de fyra vanligaste Rayovac-batterierna. Genom att uppge HiAs kod HiA09 får du 10% rabatt på priserna som redan är betydligt billigare än i butik. Ingen postkostnad tillkommer, och batterierna dimper ner i postlådan inom ett par dagar.

Prisexempel med HiA-rabatt: 1 kaka (6 batterier) 4,95 €, 5 kakor 3,76 € / st, 10 kakor 3,60 € / st.

 

 ____________________________________ 

Svenska hörselförbundet ordnar också en massa väldigt bra kurser. Kolla in kursutbudet på förbundets hemsida här.

 

Helsingforsregionens hörselförening rf. förvaltar Torsten och Sirkka Söderholms fond som utdelar stipendier för "svenska hörselskadades i Finland utbildning och förkovran". Personer med hörselskador kan alltså söka om bidrag för att delta i en kurs eller utbildning till exempel. Ska sökas inom april. Läs mera här.