Ta bort hörapparaterna när du fixar håret.

Hörapparaterna tycker inte om värmen från hårfönen.

Använder du hårspray så skall hörapparaterna inte vara i öronen när du sprayar.

 

Tinnitusmaskerare kan man ladda ner  (div. ljud såsom vattenplask, naturljud, regn etc.) från www.peterhirschberg.com/mysoftware.html
Klicka på "Aire Freshener". När programmet väl är installerat, har man en ikon i form av en fjäril på sin skärm. Högerklicka på den öppnar en manöverpanel, där man väljer ljudet via "Environment" eller "Aire chimes (klockor)". Sen spelar det så länge man vill...
 

Tips för lång hållbarhet på hörapparatsbatterier

Kolla  bäst före-datumet då du köper batterier. Det ska helst vara tre-fyra år framåt i tiden, annars betyder det att batterierna legat i lager i flera år och lagerförhållandena är inte alltid de bästa.

När du byter batteri och tar bort skyddstejpen från det nya ska du låta det ligga och "lufta" i 15-20 sekunder innan du stänger luckan. Då håller batteriet längre.

 

Sätt inte hörapparaten ovanpå microvågsugnen! Det kan bli det sista du gör med den...

 

Titta framåt i berg- och dalbanan

Berg- och dalbanor kan ge samma typ av hörselproblem som dykare får visar ny forskning. Det är kraften i accelerationen och tryckskillnaderna som kan ge effekter som snurrighet och smärta i öronen. I värsta fall kan man få ett tillfälligt hörselbortfall. För att skydda sig ska man titta rakt fram under färden så att hela trycket från accelerationen inte träffar örat, rekommenderar läkarna.

 

Social i bastun

Vill du kunna vara social också i bastun utan att förstöra din hörapparat? Använd en gammal hörapparat och se till att den torkar ordentligt efter bastubesöket. Låt den ligga med alla luckor öppna och torka upp några dagar så håller den för sociala bastubesök ett par år eller så.